• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В КІРОВОГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ ОСІННЯ ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН

В КІРОВОГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ ОСІННЯ ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН

2018-10-18

Кіровоградське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує, що відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 03 вересня 2018 року № 100 щодо проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Україні, виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік та враховуючи складну епізоотичну ситуацію зі сказу тварин з 17 жовтня 2018 року на території Кіровоградського району розпочинається кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною, яка буде здійснюватись авіатранспортом в лісових та сільськогосподарських угіддях.
Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.
Дані заходи мають забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу.
Держпродспоживслужба району звертаєтьсядо жителівз проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кіровоградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області К.БОНДАРЕНКО

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi