• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рекомендації для педагогічних працівників щодо дій та правил задля недопущення розповсюдження вірусу в закладах освіти у період складної епідемічної ситуації

Рекомендації для педагогічних працівників щодо дій та правил задля недопущення розповсюдження вірусу в закладах освіти у період складної епідемічної ситуації

2020-03-18

Заклади дошкільної та загальної середньої освіти відіграють важливу роль у захисті здоров’я своїх учнів, персоналу та суспільства. Дізнайтеся більше про те, як ви можете запобігти поширенню респіраторних захворювань, зокрема вірусу SARS-CoV-2.
Вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19 відноситься до групи респіраторних вірусів та відповідно усі заходи профілактики його поширення є аналогічними заходам попередження поширення гострих респіраторних вірусних захворювань, в т.ч. грипу.
І. Педагогічні працівники:
Коли діти перебувають близько один одного, існує підвищений ризик того, що вони передають одна одній респіраторні захворювання, такі як грип чи COVID-19. Ризик особливо високий серед дітей молодшого віку, які можуть ділитися іграшками, які могли бути у них в руках або в роті. Діти також частіше, ніж дорослі, хворіють на респіраторні захворювання та з більшою ймовірністю поширюють його серед інших, в тому числі серед своїх сімей.
Нефармацевтичними засобами захисту (НЗЗ) можуть допомогти людям захистити себе та інших від зараження і поширення респіраторних захворювань. НЗЗ особливо важливі під час спалахів захворювань.
Спалахи респіраторних захворювань можуть виникати тоді, коли серед людей з’являється новий штам вірусу, що і відбулося із SARS-CoV-2, який вперше було ідентифіковано у Китаї у січні 2020 року. Оскільки це новий вірус, у населення практично немає імунітету до нього. Це сприяє швидкому поширенню вірус від людини до людини по всьому світу. Можуть пройти місяці, перш ніж буде розроблена ефективна вакцина.
1. Що можна зробити особисто: Залишайтеся вдома, якщо ви захворіли (це стосується лише легких форм захворювання, при погіршенні стану обов’язково зверніться до свого сімейного лікаря) якщо ви захворіли. Прикривайте рот під час кашлю чи чхання зігнутим ліктем, або краще одноразовою серветкою. Часто мийте руки з милом.
2. Що кожен може зробити, щоб зберегти навколишнє середовище без мікроорганізмів: очищувати поверхні, до яких часто доторкаються, наприклад дверні ручки.
Дії вашої школи і плани, які ви розробляєте сьогодні, мають значення. Ось кілька важливих кроків, щоб захистити себе і інших від зараження респіраторними вірусами в закладах дошкільної та загальної середньої освіти:
3. Будьте підготовленими і поінформованими.
·Бути в курсі епідемічної ситуації із захворюваності, в тому числі про можливе закриття сусідніх закладів освіти.
·Узгодити свої плани дій у разі ускладнення епідемічної ситуації із державними органами виконавчої влади.
4. Навчайте школярів та персонал профілактики гострих респіраторних захворювань.
·Навчання школярів і персоналу профілактиці гострих респіраторних захворювань за допомогою класних занять, відвідувань шкільної медсестри, веб-сайтів, листів, плакатів і оголошень.
·Навчайте батьків, учнів і персонал щоденним профілактичним заходам, таким як перебування вдома під час хвороби (у разі легкої форми), прикривання рота під час кашлю чи чхання зігнутим ліктем, або краще одноразовою серветкою. Часто мити руки з милом.
·Проінформуйте персонал про правила відпустки через хворобу.
·Повідомте батькам про правила відвідуваності.
Забезпечити додаткове навчання персоналу, яке включає:
·навчання персоналу для забезпечення сталої роботи закладу на випадок, якщо люди захворіють і їм необхідно залишитися вдома;
·відділення хворих людей від здорових і відправка хворих додому якомога швидше.
5. Підтримка чистоти навколишнього середовища і забезпечення учнів і вчителів матеріалами, що запобігають поширенню респіраторних захворювань.
·Очищати часто поверхні та предмети, до яких часто торкаються, такі як іграшки, парти, клавіатури і дверні ручки.
·Забезпечити витратними матеріалами для проведення особистої гігієни, включаючи серветки, мило із дозатором та спиртовмісний дезінфікуючий засіб для рук.
6. Включення профілактики респіраторних захворювань в роботу і планування вашого закладу.
·Зв’язатися з місцевими органами виконавчої влади (департаментом освіти та охорони здоров’я), для написання або перегляду плану боротьби з респіраторними захворюваннями, включаючи COVID-19 для вашої спільноти.
·Розробити план екстреного зв’язку для обміну інформацією з персоналом, батьками і учнями під час ускладнення епідемічної ситуації COVID-19.
·Поділіться з персоналом планами по боротьбі з респіраторними захворюваннями, включаючи COVID-19.
·Підтримувати гнучку політику відвідуваності і відпустки через хворобу для школярів і персоналу.
·Розробити систему оповіщення місцевого департаменту охорони здоров’я/освіти про значне збільшення кількості прогулів через респіраторні захворювання.
·Визначити способи продовження навчання учнів, якщо школи будуть закриті протягом тривалого часу (наприклад, плани уроків на дому, електронна пошта).
·При необхідності призначте окрему кімнату і транспорт для хворих школярів і персоналу.

Кiлькiсть переглядiв: 161

Коментарi