Тиждень математики

2021-03-22

З 15 по 19 березня 2021 року в Івано-Благодатненькому ЗЗСО проходив Тиждень математики.
Протягом Тижня учні брали участь у різноманітних заходах, які були заплановані і проведені вчителями математики Сімбірьовою І., Назаренко Р. та вчителями початкових класів.
Тиждень почався інформаційною хвилинкою про святкування Міжнародного дня числа «Пі», на якій учні дізнались, що це неофіційне свято придумав, в 1987 році, фізик з Сан-Франциско Ларрі Шоу, він виявив, що дата 14 березня співпадає з першими трьома цифрами числа «Пі», яка виражає відношення довжини кола до його діаметру.
В рамках проведення Тижня на перервах, з метою розвитку інтересу до математики, вчителі навчали учнів математичним фокусам. Серед учнів 1-2 класів було проведено конкурс декламування віршів про цифри. Для 3-4 класів організовано математичну гру «Цікава математика» і «Проста математика».
Учні 7-11 класів пройшли математичний квест «Відкрий таємну кімнату». У квесті брали участь дві команди — Іксики та Ігрики. Дуель команд ділилась на п’ять раундів, що складались з різних конкурсів. Переможець визначався у фінальному – п’ятому раунді.
Долаючи квест «Пошук математичних скарбів», учні 5-6 класів мандрували навчальним закладом в пошуках «загадкового ключа». Щоб його знайти треба було виконати ряд цікавих завдань.
З метою зняття емоційного напруження і неспокою, перед іспитами, учням 10-11 класів було запропоновано пройти пробний тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики (ЗНО-онлайн) за 2021 рік.
19 березня підведено підсумки Тижня. Переможців нагороджено подарунками.
До нових зустрічей! Математика – це цікаво і весело!
Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi